Salt la conținutul principal
AutoScout24 este disponibil momentan doar într-o măsură limitată pe motivul unor lucrări de întreținere. Acest lucru afectează unele funcții, cum ar fi contactarea vânzătorilor, login-ul sau administrarea vehiculelor dvs. puse la vânzare.

Mașinile din Italia, înmatriculate în România

Locuiești în Italia și dorești să cumperi pentru tine sau cineva de acasă o mașină? Atunci, îți sunt de folos câteva informații despre mașinile din Italia, contractul vânzare-cumpărare auto în Italia și încheierea de asigurări auto în Italia.

Contractul de vânzare-cumpărare auto în Italia

Cu un parc auto de aproximativ 50 de milioane de autovehicule, de la autoturisme la motociclete, vehicule utilitare și comerciale etc., Italia se afirmă ca una dintre țările europene în care poți să îți găsești mașina pe care ți-o dorești. Fie că te prezenți la un dealer autorizat, fie că îți cauți autovehiculul pe internet sau în târgurile de profil, plaja din care poți să alegi e una largă, vânzările auto din Italia fiind un segment în continuă expansiune. La fel ca și în România, contractul de vânzare-cumpărare din Italia este unul dintre actele auto fundamentale care atestă identitatea unui autovehicul și, mai ales, dreptul tău de proprietate asupra lui. În ceea ce privește modelul acestui contract, nu trebuie să vă faceți griji: pe website-ul oficial al instituției Automobile Club d`Italia, există un model tipizat de contract de vânzare-cumpărare, care detaliază obligațiile și drepturile vânzătorului, pe cele ale cumpărătorului, documentația adițională necesară, precum și o schemă tehnică a autovehiculului. Contractul poate fi descărcat gratuit.

Asigurările auto în Italia

Încheierea poliței de asigurare, cunoscută ca asigurarea RCA - în România și responsabilità civile auto – în Italia, este obligatorie în ambele țări. Pentru a putea contracta această asigurare, cetățenii români din Italia trebuie să prezinte următoarele ## documente: certificatul de înmatriculare a mașinii pentru autovehiculele deja înmatriculate sau cel de conformitate pentru cele neînmatriculate;

  • actul care confirmă dreptul de proprietate asupra mașinii;
  • documentul de identitate;
  • permisul de ședere în Italia. Formularul care trebuie completat cuprinde date personale ale noului proprietar, datele autovehiculului și datele de asigurare. Normele legislative din Italia prevăd ca vehiculele care circulă pe drumurile publice din această țară trebuie să aibă contractată o poliță de responsabilità civile auto. Asigurarea auto în Italia are prețuri##  diferite, în funcție de istoricul dumneavoastră de conducător auto, de datele mașinii și, bineînțeles, de firma cu care încheiați polița. Se pot face însă și simulări online pentru a găsi cel mai avantajos preț pentru dumneavoastră. Dacă dispuneți de mai mulți bani, nu evitați să luați în calcul și ## extinderea asigurării auto pe segmentele:
  • furturi și incendii,
  • evenimente atmosferice și naturale,
  • casco,
  • asistența stradală,
  • probleme juridice etc.

Toate articolele

All car reimport & car import & car import USA to Germany

Cum să cauți mașini potrivite pentru începători

Sfaturi · Cumpărările auto
e-mobilitaet wissen

Mașinile electrice și avantajele lor

Sfaturi · Cumpărările auto
All car reimport & car import & car import USA to Germany

Mașini din Germania: calitate la preț accesibil

Sfaturi · Cumpărările auto
Afişează mai multe