Salt la conținutul principal
AutoScout24 este disponibil momentan doar într-o măsură limitată pe motivul unor lucrări de întreținere. Acest lucru afectează unele funcții, cum ar fi contactarea vânzătorilor, login-ul sau administrarea vehiculelor dvs. puse la vânzare.

Schimbul de ulei asigură mentenanța mașinii

Pentru întreținerea corectă a mașinii și pentru siguranța familiei tale, schimbul de ulei și cel de filtre este esențial. Costurile de realizare a acestor operațiuni sunt mici sau chiar de 0 lei, în funcție de oferta service-ului la care se apelează.

Schimbul de ulei este una dintre operațiunile esențiale în mentenanța corectă a mașinii și este recomandat să se facă de către un service autorizat. Costul total variază în funcție de ofertă: manopera putând avea preț similar cu cel al produsului sau putând fi executată gratis, dacă uleiul este achiziționat de la service. Când este necesar să facem un schimb de ulei și filtre? ## Eticheta schimb ulei, lipită de service, sub capotă, poate da răspunsul corect: aici sunt notate data schimbului de ulei, numărul de kilometri înregistrați la data efectuării schimbului, tipul de ulei utilizat, recomandări privind data și numărul de kilometri la care ar trebui să se facă următorul schimb. Ca regulă, specialiștii îndeamnă ca schimbul de ulei să se facă la fiecare 10.000 - 15.000 km parcurși, dar trebuie să aveți în vedere și recomandările constructorului auto, alături de regimul de utilizare a vehicului (rularea intensă a mașinii în oraș presupune o schimbare frecventă a uleiului). Deși mulți dintre conducătorii auto neglijează ## schimbarea filtrului de ulei, acest aspect trebuie luat în considerare, atunci când se realizează înlocuirea uleiului uzat. Operațiunea este necesară, căci un filtru uzat duce la:

  • degradarea rapidă a uleiului recent înlocuit,
  • un consum ridicat de combustibil,
  • o presiune mai scăzută a uleiului,
  • creșterea gradului de uzură a motorului. Și totuși nu este suficient să schimbăm doar uleiul și filtrul de ulei! Cele două operațiuni trebuie însoțite de înlocuirea altor trei filtre, cele de combustibil, de aer și de polen. Dacă vă gândiți la costuri suplimentare, luați în considerare faptul că un filtru de combustibil uzat nu mai dă randamentul scontat în îndepărtarea impurităților din combustibil; de asemenea, dacă filtrul de aer nu funcționează corect, motorul va absorbi praf, iar componentele electronice se vor degrada. Pentru un aer cât mai curat în habitaclul mașinii, este necesară funcționarea la parametrii optimi a filtrului de polen. Ca și în cazul filtrului de ulei, este necesară schimbarea filtrului de polen la fiecare 10.000 - 15.000 km; mai mult, ar trebui să luați în considerare faptul că primăvara, toamna și iarna, deteriorarea acestui filtru este accentuată de condițiile atmosferice.

Toate articolele

All car seats cleaning

Antifonul auto e eficient și usor de utilizat

Sfaturi · Îngrijirea auto
lack reparieren

Operațiunea de polish farurilor: o necesitate

Sfaturi · Îngrijirea auto
innenraumpflege

Tapițeria auto din piele: eleganță și confort

Sfaturi · Îngrijirea auto
Afişează mai multe