Salt la conținutul principal
AutoScout24 este disponibil momentan doar într-o măsură limitată pe motivul unor lucrări de întreținere. Acest lucru afectează unele funcții, cum ar fi contactarea vânzătorilor, login-ul sau administrarea vehiculelor dvs. puse la vânzare.
skoda-octavia-l-01.jpg

Skoda Octavia

Skoda Octavia Prezentare

4,6 (ratings)

Găsiți aici o prezentare completă a autovehiculului Skoda Octavia, inclusiv detalii despre cele mai importante caracteristici, motorizare, dotare și alte informații utile despre modelul autovehiculului. Citeste mai mult

Nou din:
Uzat din:
*Cel mai mic preț pe AutoScout24 în ultima lună

Skoda Octavia a fost primul autoturism produs de grupul Skoda-Volkswagen. Octavia I – aceeaşi plaformă ca noul VW Golf – a fost prezentată în 1996. Linia de echipare „Tour” este produsă şi în ziua de azi, cu toate că din 2004 a început producţia celei de-a generaţii a modelului, Octavia II. Maşina de clasă medie este de atunci disponibilă în 4 variante: sedan, combi, „Scout” (combi 4x4) şi versiunea sport Octavia „RS”. Gama de motoare începe de la motorul pe benzină de 1,4 litri şi ajunge la TDI-ul de 2,0 litri. Motoarele dispun de 59 kW/80 CP până la 118 kW/160 CP; Octavia RS are 147 kW/200 CP, iar diesel-ul de 2,0 litri produce 125 kW/170 CP. În 2004, Skoda introduce pe piaţă a doua generaţie Octavia. Îşi împarte platforma cu Audi A3, SEAT Leon, VW Golf V şi VW Touran. Pe lângă gama nouă de motoare, modelul a primit un facelift – caroseria are acum o gardă la sol mai înaltă. Din 2006, Octavia RS este dotată şi cu un motor TFSI de 2,0 litri. Variantele sedan şi combi Tour au o cutie de viteze manuală în 5 trepte, iar varianta sport şi cea 4x4 dispun de 6 trepte de viteză. Combi 4x4 este echipat cu tracţiune integrală. Skoda Octavia vedere din lateral Skoda Octavia vedere din spate În 2006, Skoda a îmbunătăţit Octavia în materie de tehnologie şi confort, fără costuri suplimentare substanţiale: sistemul ESP deja disponibil a fost extins cu funcţia DSR, şi astfel ar trebui să sporească siguranţa şi confortul. Pentru varianta 4x4 este oferită şi o dotare specială, care uşurează plecarea din rampă. Skoda Octavia interior Skoda Octavia vedere in portbagaj Deocamdată ultimul facelift pentru modelul Skoda Octavia a apărut în 2009; versiunea revizuită a fost prezentată la Mondial de l’Automobile din Paris, în octombrie 2008. Facelift-ul cuprinde secţiunea frontală redesenată, farurile şi luminile de ceaţă modificate, capota conturată mai puternic, grill-ul modificat şi un nou design pentru stopuri. În plus, toate motoarele pot fi acum cuplate la o cutie cu dublu ambreiaj DSG. Skoda Octavia este disponibilă în liniile de echipare „Classic“, „Ambiente“ und „Elegance“. La Salonul Auto de la Geneva din 2009, Skoda prezintă Octavia „Green Line“, consum optimizat, un nou motor TDI de 1,6 litri şi 77 kW/105 CP, dotat standard cu filtru de particule, pneuri cu rezistență redusă la rulare şi şasiu optimizat aerodinamic.