Salt la conținutul principal

Ceara auto potrivită protejează mașina

Odată cu venirea anotimpurilor călduroase, ideea folosirii de ceară auto poate fi una dintre cele mai bune variante pentru a ajuta la protejarea mașinii tale de praf și alți contaminanți externi precum gândaci, soare sau resturi căzute din copaci.

Înainte de a te avânta în a cumpăra ceară auto, acordă câteva minute pentru a citi acest articol care îți va aduce la cunoștință diferențele dintre tipurile de ceară, care sunt recomandările pentru mașina ta în funcție de vechimea ei și, nu în ultimul rând, avantajele folosirii unui astfel de produs și variațiile de preț între produse.

Care sunt tipurile principale de ceară auto?

În cazul în care esti fericitul posesor al unui autovehicul nu mai vechi de doi sau trei ani și dorești doar să maximizezi luciul pentru o situație specială, cea mai bună opțiune este aceea a folosirii de ceară spray. În cazul în care obiectivul pe care îl urmărești este prezervarea stării acestui luciu, se indică folosirea de ceară auto solidă. Nu în ultimul rând, există și ceară auto lichidă, care este menită a fi folosită de către posesorii automobilelor vechi, a căror stare este deja deteriorată, fiind bine cunoscut și descris efectul pozitiv al restaurării vibranței culorilor vopselei și menținerea acesui finisaj pe o durată mai îndelungată. Așadar, ceara auto sub formă de spray este considerată a fi excelentă pentru mașinile noi, metoda aplicării este convenabilă și rapidă, însă dezavantajul este reprezentat de durata de viață scurtă. Ceara auto solidă are ca avantaj faptul că se poate aplica ușor, însă nu oferă rezultate estetice asemănătoare celei lichide. Ceara lichidă este cea mai bună pentru a oferi strălucire și durabilitate, însă este mai dificil de aplicat.

Secretele aplicării de ceară auto

Este indicat ca înaintea aplicării de ceară, mașina să fie spălată și uscată, recomandându-se a se merge chiar până la îndepărtarea urmelor lăsate de apă cu o cârpă uscată de microfibre. Un pont ar fi ca mașina să nu fie niciodată spălată sau ceruită sub raze solare directe, deoarece acestea predispun la micro-zgârieturi. Procesul va începe întotdeauna din partea de sus a mașinii, deoarece zonele mai declive vor fi mai murdare, contaminând astfel cârpa, crescând riscul de a zgâria vopseaua. În concluzie, aplicarea de ceară nu va aduce decât îmbunătățiri minore unei mașini noi, fiind recomandată, în principiu, mașinilor mai vechi de doi ani ieșite din fabrică. Cel mai des se va folosi ceară de carnaubă, solidă, aceasta fiind cea mai întâlnită opțiune, transformând vopseaua în profunzime, cu cât procentajul de carnaubă este mai ridicat, cu atât mai bine. Prețurile se estimează a fi în jurul cifrei de 50 lei per cutie, diferența fiind semnificativă față de ceara lichidă, care se găsește la prețul de 20 lei.

Toate articolele

Antifonul auto e eficient și usor de utilizat

Sfaturi · Îngrijirea auto

Schimbul de ulei asigură mentenanța mașinii

Sfaturi · Îngrijirea auto

Operațiunea de polish farurilor: o necesitate

Sfaturi · Îngrijirea auto
Afişează mai multe