Salt la conținutul principal
AutoScout24 este disponibil momentan doar într-o măsură limitată pe motivul unor lucrări de întreținere. Acest lucru afectează unele funcții, cum ar fi contactarea vânzătorilor, login-ul sau administrarea vehiculelor dvs. puse la vânzare.

Ia in calcul folia auto pentru geamuri!

Știm cu toții că adevărata și prima pasiune din viața noastră este cea resimțită pentru primul autoturism. Evident, glumesc. Dar vorbind despre acest subiect pe o notă mai serioasă, mașinile, de cele mai multe ori, reprezintă prima investiție serioasă din viața noastră.

În funcție de posibilitățile bugetare ale fiecăruia, căutăm să găsim autoturismul care se potrivește cel mai mult personalității noastre și apoi investim constant în păstrarea acestuia într-o stare cât mai bună. Asta înseamnă revizii anuale ale părților tehnice, vizite la spălătorie de câte ori este nevoie și câteodată, din păcate, la vopsitorie, din variate motive, fie ele datorate unor mici accidente, fie datorită dispariției luciului mașinii prin acțiunea factorilor externi. Ce-ar fi dacă ai afla astăzi ca mașina ta se poate păstra într-o stare impecabilă printr-o investiție minimă? Ai fi interesat să afli ce presupune acest lucru? Ei bine, acum și tu poți beneficia de avantajele oferite de montarea unor folii auto!

Ce sunt foliile auto?

Foliile sunt materiale subțiri din material plastic care se lipesc sau aderă la diverse suprafețe. Majoritatea acestor folii sunt folosite de către șoferi pentru a acoperi geamurile mașinilor lor, pentru a obține acel efect de ”geamuri fumurii”. Folosirea acestor folii oferă, pe lângă avantajul unui ”feel” mai luxurios al mașinii dumneavoastră, o mai bună siguranță deoarece aduce un anumit grad de intimitate habitaclului mașinii și ferește de ochii curioși dacă în interior există anumite obiecte de valoare. Mai este cunoscut și faptul că utilizarea acestor folii, în funcție de calitatea lor, poate proteja șoferul și restul pasagerilor de efectele dăunătoare ale radiațiilor UV, poate îmbunătăți performanța aerului condiționat și în cazul folosirii unui tip special de folie, poate întări structura geamului. Pentru această din urmă folie, testele arată că un geam al autoturismelor necesită nici cinci secunde pentru a fi spart, însă aplicarea foliei anti-efracție poate crește acest timp la mai mult de un minut, cu condiția ca acela care încearcă pătrunderea în mașină să dea dovadă și de o anumită forță. Pentru a putea fi montate aceste folii și a rămâne în continuare în conformitate cu legea, din anul 2016 aceasta spune că pentru luneta spate și geamurile spate, opacitatea, după montarea acesteia poate să fie de 100%. Lucrurile stau puțin diferit în ceea ce privește geamurile din față, unde transparența trebuie să fie de 70%. În ceea ce privește montarea foliei pe parbriz, opacitatea trebuie să fie sub 25%. În condițiile în care transparența este sub 75%, transparența care poate fi verificată la un control de rutină prin intermediul unui aparat special, posesorul este predispus la primirea unei amenzi de până la 2000 lei, la care se adaugă și suspendarea talonului mașinii. Șoferii pot fi suspendați în cazul în care nu folosesc folii omologate RAR, prețul acestora variind între 300 și 10.000 lei, după calitatea foliei, cele mai iefține reținând doar razele UV.

Ce alte tipuri de folii auto mai există?

Un nou trend în lumea auto este acela al foliilor de caroserie auto. Totul derivă de la întrebarea : ”care sunt metodele alternative de schimbare a culorii autovehiculului?”. Ei bine, se va renunța la ideea clasică prin care culoarea mașinii se poate modifica doar printr-un nou strat de vopsea care, pe langă faptul că necesită o durată lungă de timp prin intermediul pregătirii mașinii și manoperei în sine, o sumă mare de bani și este, de asemenea, limitată la nuanțe standard cu puțină varietate în adăugarea unor modele care s-o diferențieze de restul. Prin intermediul foliilor colorate, care reprezintă o metodă mult mai versatilă, este permisă obținerea oricărui design care va putea fi aplicat mașinii tale prin simpla imprimare pe vynil sau pe folie colorată ce urmează apoi a fi fixată în funcție de conturul mașinii tale. Una dintre cele mai comune astfel de folii folosite este cea prin care se obține un negru mat. În altă ordine de idei, există și folii transparente, de asemenea, colorate în negru sau diferite design-uri care pot fi fixate pe suprafața vehiculului. Deși nu este necesar ca aceste culori să fie strălucitoare, vibranța foliei oferă un finish metalic și culori mai intense. Premiza și modul în care acesta folii sunt puse în vânzare este acela de ”Orice altceva decât comunul”, crearea unui look distinctiv care să impresioneze, să iasă în evidență. Un alt domeniu în care aceste folii colorate și-au găsit aplicabilitate este acela al marketingului. Spun acest lucru deoarece, ce alt mijloc mai bun de a face reclamă unui produs sau a unei firme, decât printr-un poster colorat, strălucitor, mobil? Mulți posesori de afacere au profitat de ușurința prin care aceste autocolante pot fi aplicate pe mașină și au transformat mașinile firmei într-o adevărată flotă de pancarte mișcătoare, păstrând în gând siguranța că nu vor exista apoi investiții suplimentare pentru reaplicarea acestora sau pentru întreținerea lunară. Al treilea tip de folie care există, subiect care trebuie imperativ atins în acest articol, este folia transparentă, autoadezivă la caroseria ta. Odată pusă în circulație, mașina ta este constant expusă la intemperii și o multitudine de factori externi cum ar fi nisip, criblură, frunze și ultimul factor, dar nu cel din urmă, soarele. Mulți nu reușesc să înteleagă importanța pe care o are soarele în afectarea stratului de vopsea și în reducerea intensității culorii. Acestuia i se adaugă mici zgârieturi care, în decurs de câtiva ani, îți vor deteriora semnificativ mașina, majoritatea posesorilor sesizând necesitatea aplicării unui nou strat de vopsea pentru a se putea bucura din nou de mașina lor, pentru a o putea readuce la gloria inițială. Din motive evidente, este imposibil să ferim mașina de oricare dintre acești factori menționați anterior. Este însă o modalitate prin care ea poate fi protejată?

Acum există!

Foliile transparente au devenit din ce în ce mai populare în rândul posesorilor de autoturisme, acestea oferind protecție față de radiațiile solare, radiații cunoscute a îndepărta luciul și intensitatea culorii, precum și protecție față de diferite substanțe, praf și alte mici zgârieturi inevitabile în cursul participării la trafic. Folia de protecție a caroseriei (PPF) este proiectată astfel încât să acopere zone curbate ale mașinii, cum ar fi grilele față și spate, capota, oglinzile, fără a fi nevoie de alte operațiuni. De asemenea, folia este transparentă și trece neobservată, nu lasă urme și este ușor de îndepărtat în cazul în care posesorul se decide să renunțe la ea. Acest tip de folie nu se îngălbenește și aplicată corect de către un instalator autorizat, nu lasă bule de aer, fiind garantate a-și menține luciul inițial, precum și luciul mașinii. În concluzie, mașina ta este mai expusă decât ai fi crezut! Există, totuși, suficiente soluții pentru păstrarea mașinii tale într-o stare cât mai aproape de cea din momentul cumpărării, cea mai la îndemână fiind aplicarea de folii. Foliile de geamuri sunt cele mai comune produse folosite de către conducătorii de mașini, aducând, pe lângă reducerea nivelului de radiații solare la nivelul conducătorilor și a pasagerilor, o senzație de limuzină de lux prin sporirea confortului interior și prin senzația de intimitate. Un alt tip de folie al cărei folosință capătă avânt în țara noastră este aceea a foliei transparente, din motive evidente, dar și al celor colorate, nevoia de exclusivitate și de unicitate fiind apreciată a fi peste prețul montării unei astfel de folii.

Toate articolele

All car seats cleaning

Antifonul auto e eficient și usor de utilizat

Sfaturi · Îngrijirea auto
All car seats cleaning

Schimbul de ulei asigură mentenanța mașinii

Sfaturi · Îngrijirea auto
lack reparieren

Operațiunea de polish farurilor: o necesitate

Sfaturi · Îngrijirea auto
Afişează mai multe