Salt la conținutul principal
AutoScout24 este disponibil momentan doar într-o măsură limitată pe motivul unor lucrări de întreținere. Acest lucru afectează unele funcții, cum ar fi contactarea vânzătorilor, login-ul sau administrarea vehiculelor dvs. puse la vânzare.

Soluția de curățat motorul, între da și nu

Detailing motor sau curățarea motorului este un subiect destul de controversat printre conducătorii auto, având în vedere că mulți se tem să nu afecteze partea electrică a motorului și funcționarea eficientă a acestuia.

ouă întrebări apar cel mai adesea atunci când curățarea motorului interior intervine în discuție:

  • la efectuarea operațiunii rămâne soluție de curățat uleiul motor în ulei?
  • curățarea se realizează și pentru motoarele diesel și cele pe benzină? Răspunsurile sunt următoarele: service-urile autorizate dispun de pompe speciale pentru a elimina integral uleiul uzat, iar soluțiile, fiind compatibile cu părțile metalice, sunt eficiente pentru curățarea motorului diesel interior sau pentru spălarea motorului pe benzină, pentru îndepărtarea depunerilor, gudronului și ruginei, în funcție de specificațiile producătorului. Specialiștii spun că spălarea motorului este o operațiune esențială în mentenanța corectă a mașinii și ea ar trebui făcută periodic, în cele două etape importante ale sale: curățarea motorului pe exterior și spălarea motorului în interior. Atâta timp cât operațiunile se fac atent, cu produsele speciale și urmând anumite reguli, ele nu prezintă riscuri. Tocmai de aceea ar fi recomandat să se apeleze la un service auto. Conducătorii auto care decid să efectueze chiar ei operațiunea de curățare motor exterior ar trebui să folosească:
  • o perie auto pentru ștergerea prafului, într-o primă etapă,
  • o soluție de curățat motorul pe exterior sau un spray degresant care se pulverizează pe un material din microfibră, folosit apoi pentru a șterge atent partea metalică a motorului,
  • apă cu detergent, în care se înmoaie cârpa din microfibră pentru a se elimina murdăria de pe capacele din plastic și furtune. Curățarea motorului interior este importantă în funcționarea motorului la paramentri optimi, mai ales că ea permite îndepărtarea impurităților. Puteți verifica necesitatea acestei operațiuni, atunci când un grad mare de mizerie se adună la bușonul de umplere. Soluțiile speciale permit spălarea sistemelor de ungere ale motoarelor și curăță uleiul de motor. Spălarea motorului pe interior se face înainte de momentul realizării schimbului de ulei, astfel:
  • soluția curățat motor interior se adaugă în uleiul de motor,
  • se pornește vehiculul și se lasă să meargă la relanti timp de 5 sau 10 minute, în funcție de indicațiile producătorului soluției de spălat motor interior,
  • se înlocuiește uleiul uzat, introducându-se uleiul nou, și se schimbă filtrele necesare: filtrul de ulei, cel de polen, filtrul de combustibil și cel de apă.

Toate articolele

Antifonul auto e eficient și usor de utilizat

Sfaturi · Îngrijirea auto

Schimbul de ulei asigură mentenanța mașinii

Sfaturi · Îngrijirea auto

Operațiunea de polish farurilor: o necesitate

Sfaturi · Îngrijirea auto
Afişează mai multe