Salt la conținutul principal
AutoScout24 este disponibil momentan doar într-o măsură limitată pe motivul unor lucrări de întreținere. Acest lucru afectează unele funcții, cum ar fi contactarea vânzătorilor, login-ul sau administrarea vehiculelor dvs. puse la vânzare.

Cutie portbagaj – cum să ai mai mult spațiu în mașină

Ai fost vreodată nevoit să cari multe lucruri și portbagajul s-a dovedit a fi insuficient? Te-ai săturat să umpli mereu bancheta din spate cu bagaje? Atunci un portbagaj auto exterior s-ar putea să fie ceea ce cauți, pentru că astfel vei scăpa de griji și vei putea căra mai mult.

Tipuri de cutie portbagaj auto și alte informații utile

Marele avantaj pe care mașinile ni-l oferă este mobilitatea, fără de care ne-am descurca tare greu în lumea asta mereu pe fugă. Dacă de cele mai multe ori avem de parcurs distanțe scurte, în general de la muncă și până acasă, eventual drumuri prin împrejurimile localității în care locuim, există situații în care avem de parcurs distanțe mai mari, cu toate scaunele ocupate. Fie că vorbim de concedii, fie că ne referim la alte scopuri, apare mereu situația în care portbagajul se dovedește prea mic pentru nevoile noastre. Iar cum nu toată lumea își permite să-și schimbe mașina doar din acest considerent, putem apela la o soluție mai simplă, anume o cutie bagaje auto ce poate fi montată în exteriorul mașinii. Un portbagaj tip cutie rezolvă o mare parte din problemele legate de depozitare, însă ar fi bine să te informezi puțin înainte, pentru că există multe tipuri pe piață.

Portbagaj exterior auto

Să presupunem că ai ajuns la capătul răbdării și te-ai hotărât să-ți cumperi o cutie de depozitare portbagaj. Cum să alegi, ce model să-ți cumperi? În primul rând, ar fi bine să poți estima cam ce volum ar trebui să aibă și în ce context urmează să o folosești. Nu de alta, dar acești factori au un aport esențial când vine vorba de preț, așa că dacă nu te dau banii afară din casă ar trebui să te gândești bine înainte și să alegi ceva pe măsura nevoilor tale. Dacă volumul nu e foarte mare, poți opta pentru ceva portabil, care să poată fi desprins cu ușurință și să aibă de preferință și un mâner. Dacă vrei ceva mai mare, atunci fii cu băgare de seamă la tipul de material din care e confecționată, astfel încât acesta să fie rezistent la razele UV. Și nu uita de încuietorile securizate

Sisteme alternative de prindere

Un alt aspect foarte important în cazul unui portbagaj exterior auto este sistemul de prindere. Nu de alta, dar ar fi păcat să dai o grămadă de bani pe o cutie high-tech și să te trezești că nu ai cum să o montezi pe mașina ta. Marea majoritate a portbagajelor exterioare se montează pe plafon, așa că dacă ești fericitul posesor al unor bare longitudinale deja instalate pe capotă, vei avea o gamă foarte variată din care să poți alege. Dacă nu, poți să îți montezi niște bare transversale, care îți vor prinde bine și în cazul în care vrei să transporți biciclete sau chestii mai voluminoase. O soluție mult mai costisitoare, însă foarte comodă, o reprezintă achiziționarea unei cutii portbagaj ce se montează pe cârligul de remorcare. În felul acesta vei scăpa de problemele cu profilul aerodinamic și vei avea acces facil la bagaje în caz de nevoie.

Cutie portbagaj – informații suplimentare

Faptul că trăim într-o lume atât de tehnologizată este un mare avantaj atunci când vine vorba de a face alegerea potrivită. Pur și simplu, faci o căutare pe Google cu modelul mașinii tale și tipul de portbagaj pe care îl cauți și ai acces instant la feedback-ul a mii de persoane, precum și la recomandările experților. Nu uita însă de următoarele elemente:

  • verifică ce fel de sistem de prindere are mașina ta
  • alege un model cu încuietoare sigură
  • ai grijă ca profilul aerodinamic să fie cât mai bun
  • alege un model confecționat dintr-un material cât mai rezistent la raze UV și temperaturi extreme

Concluzii

Problema spațiului de depozitare poate fi rezolvată destul de simplu cu o cutie portbagaj auto potrivită. Piața este plină cu tot felul de oferte, așa că cel mai dificil aspect va fi să estimezi cât mai aproape de realitate nevoile tale, astfel încât să poți face o alegere cât mai bună. Așa că noi îți urăm concediu plăcut și drum cât mai lin spre destinații frumoase.

Toate articolele

911-Carrera-Brake

Sistemul de frânare ABS - O revoluție tehnologică

Sfaturi · Tehnologia auto
All exhaust pipe change

Ce e de făcut dacă supapa EGR este înfundată

Sfaturi · Tehnologia auto
anbauten

Suport bicicletă auto - Pentru șoferii aventuroși

Sfaturi · Tehnologia auto
Afişează mai multe