Salt la conținutul principal
AutoScout24 este disponibil momentan doar într-o măsură limitată pe motivul unor lucrări de întreținere. Acest lucru afectează unele funcții, cum ar fi contactarea vânzătorilor, login-ul sau administrarea vehiculelor dvs. puse la vânzare.

Suport bicicletă auto - Pentru șoferii aventuroși

Dacă îți plac plimbările prin natură pe două roți, atunci un suport auto bicicletă este un accesoriu absolut necesar. Acesta îți oferă libertatea de a te bucura de mersul pe bicicletă prin locuri minunate din mijlocul naturii, evitând astfel poluarea și aglomerația orașului.

Tipuri de suport bicicletă pentru mașină

În contextul în care orașele mari devin din ce în ce mai aglomerate, bicicleta reprezintă un mijloc excelent pentru a ajunge rapid dintr-un loc într-altul. Însă asta nu înseamnă și că experiența este neapărat plăcută. Praful, zgomotul, traficul și lipsa unei infrastructuri adecvate sunt doar câțiva din factorii care s-ar putea să-ți creeze probleme. Însă dacă vrei să te bucuri de natură, aer curat și peisaje de vis, ai la dispoziție o soluție foarte simplă. Un suport de bicicletă pentru mașină nu costă exagerat de mult, însă îți oferă posibilitatea de a pleca singur sau cu prietenii în tot felul de drumeții palpitante. Însă înainte de a-ți comanda unul, ar fi bine să știi ce se potrivește cel mai bine pentru bicicleta ta. Contează mult sistemul de prindere, numărul de biciclete pe care îl poate susține în siguranță, dar și calitatea materialelor din care e confecționat sau firma producătoare.

Suport bicicletă cârlig

Dacă nu vrei să te complici și îți dorești un suport transport bicicletă compatibil cu mașina ta, poți alege unul care se montează pe cârligul de remorcare. Bineînțeles, dacă nu ai un cârlig de remorcare instalat, va trebui să consumi ceva resurse pentru a-l monta. Soluția aceasta vine și cu o serie de dezavantaje, pentru că vizibilitatea stopurilor și a numărului de înmatriculare vor fi reduse semnificativ. Dar nu-i un capăt de lume, întrucât există numeroase modele cu semnalizare suplimentară. Totodată, dacă investești puțin mai mult, poți achiziționa un suport dotat și cu șine, astfel încât bicicletele să aibă ceva mai multă mobilitate.

Suport bicicletă haion

Cel mai simplu de montat suport de bicicletă pt mașină este cel cu montare pe haion. Acesta nu are nevoie de instalarea unor componente suplimentare pe mașină, însă nici nu excelează la capitolul siguranță și stabilitate. Asta pentru că prinderea pentru majoritatea modelelor se realizează prin intermediul unor chingi, iar fixarea bicicletelor se face doar pe cadru. Roțile se vor putea mișca în voie, iar pe drumurile noastre s-ar putea să te trezești cu niscaiva probleme. Un alt dezavantaj este fragilitatea sa, pentru că în niciun caz n-o să-ți poți lăsa bicicletele pe mașină fără riscul de a fi prădat de hoți. Însă această problemă poate fi rezolvată printr-o investiție mai serioasă, căci există și suporturi securizate, realizate din materiale de înaltă calitate și foarte rezistente.

Suport bicicletă bare transversale

Dacă mașina ta e dotată cu bare transversale, atunci poți să te consideri norocos pentru că-ți vei putea instala pe ea un suport de bicicletă pentru mașină cu cel mai eficient și mai sigur sistem de prindere. Dacă nu ai încă unul, acesta ar fi un motiv suficient să-l achiziționezi. Un astfel de suport îți va oferi libertatea de a circula fără impedimente pe orice drum, neavând grija că la un moment dat ai putea să te trezești cu bicicleta zburând. Cu cât vei investi mai mult într-un astfel de model, cu atât vei putea căra o greutate mai mare, vei avea mai multă stabilitate și un profil aerodinamic mult mai eficient. Însă dacă intenționezi să pornești la drumuri lungi și vrei să-ți iei și prietenii cu tine, această versiune ar fi de preferat.

Alte informații utile

Acum că ai aflat cam ce tipuri de suport vei găsi pe piață, ar trebui să mai iei în considerare următorii factori:

  • gândește-te bine cât de des și pentru ce vrei să folosești suportul
  • nu uita că un preț mai ridicat înseamnă o calitate mai bună
  • ține cont de câte biciclete vrei să transporți

Concluzii

Acum ai la dispoziție toate informațiile care să-ți permită o alegere pertinentă. Dar chiar dacă nu vrei să-ți bați capul prea mult cu toate detaliile, recomandat ar fi să nu cumperi cel mai ieftin model pe care-l găsești. Mai degrabă achiziționează un suport de bicicletă Thule, sau unul de la o altă firmă cunoscută. Măcar în felul ăsta vei avea parte de o garanție în ceea ce privește calitatea.

Toate articolele

Hyundai-Santa-Fe-Engine

Reparații injectoare – Sau cum să-ți salvezi mașina

Sfaturi · Tehnologia auto
911-Carrera-Brake

Sistemul de frânare ABS - O revoluție tehnologică

Sfaturi · Tehnologia auto
All exhaust pipe change

Ce e de făcut dacă supapa EGR este înfundată

Sfaturi · Tehnologia auto
Afişează mai multe